utorok 14. februára 2012

London 11.

    Ako to bude ďalej?   Bude to jeho baby?   Nejaký nápad? Do komentárov ženy :) budem len rada, hoci mám svoj plán, možno to zmeníme ...  


Di - ja viem! :) každý deň okolo nej chodím. Neskáč nikam radšej prosím ťa, kto nám potom bude písať ďalej MTT? a Harryho? Harrynka ??  



-> Christine <-

Liam s chlapcami u mňa presedeli celý večer. Volal im Louis,  Eleonor sa zdrží dlhšie, ale ak sa im bude chcieť prísť domov tak im nebráni.  „ Myslím si že by sa mali porozprávať len oni, nebudeme ich vyrušovať pôjdeme niekam do mesta?“  Jednoznačne sa zhodli na tom že sa pôjdu najesť a potom niekam na drink.  Volali aj mňa, ale musela som odmietnuť musím ísť navštíviť babku, sľúbila som to.    Dom pomaly stíchol, keď odišli vypustila som kocúra von a bola som si zapáliť.   Vonku našťastie nepršalo, nebudem mokrá. Mohla by som síce ísť autom ale tých pár ulíc prejdem aj pešo. Zastavila som sa v malom obchodíku s cukrovinkami. Stáva sa mi často, že ak ma mama pošle na nákup prídem namiesto s jednou taškou aspoň s piatimi. Nemôžem za to. Takto to bolo aj teraz, vláčila som dve plné tašky ovocia, zeleniny, čerstvej kávy a pečiva a šlhačku.    Doma som  sa snažila obliecť si niečo, aby som vyzerala ako vzorná vnučka.   Modré jeansy,  bielu blkúzku a svetrík s kvietočkami.  Orieškové vlasy som si len stiahla do vrkoča. Pre istotu som do tašky hodila  ešte jeden hrubší sveter, večer určite bude chladnejšie.  Babička ma privítala  uslintaným božekom, strašne sa tešila.  Na tanieri som si našla  päť palaciniek, po vybalení nákupu na nich pribudli jahody, čučoriedky a banán. „ Babka ak toto zje, tak sa domov budem kotúľať.“   Komentovala som to so smiechom.  S dvoma palacinkami mi pomohla. „ Len jedz  Christine  pozri aká si chudá, ako si nájdeš chlapca.“   Hrešila ma, potom sme sa usadili na zelený, mäkučký gauč a babka pustila nejaký program o varení.  Už od začiatku návštevy som čakala jej obvyklú otázku, a dočkala som sa. „ Christy? Máš ?“  Ten jej nevinný úsmev ma rozosmial z kabelky som vytiahla dve cigarety a zapaľovač. To, že fajčím sa jej síce nepáčilo, ale ona fajčila so mnou. Vytrepali sme sa na malý balkón.  Keďže bývala trochu bližšie pri centre ako my, naskytol sa nám krásny pohľad na nočný Londýn.  Svetielka blikali ako malé svetlušky, taxíky lietali hore – dole a ja som oľutovala že som si nevzala foťák.  Babka fotila tak ako ja, ale vyvolávala si fotky doma.  Na zatvorené dvere komory zavesila nápis – NEOTVÁRAŤ! NESVIETIŤ!  Fotky boli čiernobiele, ale nádherné. Keď som prechádzala po jej byte bol tam vlastne celý môj život. Ja v kočíku, ja s mamkou na kolotočoch, na lúke, pri fotení,  pri raňajkách a na pláži. Prvý deň v škole, potom prvé fotky s Riou. Dokonca  tam visela fotografia mňa a môjho teraz už bývalého priateľa Lukasa.   Od babky som odchádzala neskoro v noci. Pozreli sme si film, zapálili ešte jednu cigaretu a potom bola unavená tak som ju uložila.  Dlho som nekráčala nočným Londýnom.     Musím si takúto prechádzku zopakovať ale s foťákom. Domov som prišla niečo pred desiatou. Unavená som si dala sprchu. Takýto dlhý deň som nezažilo dlho. Spolu s Viktorom sme sa pod bielym baldachýnom mojej postele stočili do klbka a hlboko som zaspala.


-> Louis <-

 „Zavolám Liamovi, počkaj.“  Povedal som Eleonor a vytratil som sa do svojej izby. Príliš veľa informácií za príliš krátky čas. Ukľudnil ma tým, že sa s El mám porozprávať a oni prídu domov neskôr.  Poďakoval som mu, a posadil som sa na posteľ.  Musel som zavolať Liamovi, Harry by sa znova osotil že o ničom nevedel, ale toto bolo prekvapenie aj pre mňa.   Na  mesiac predtým som radšej už viac nespomínal, bolesť ktorú mi táto žena spôsobila sa len prehĺbila, pretiekla cez okraje dier ktoré som mal na srdci a rozožierala ma teraz ešte viac.  Mám zodpovednosť, musím spraviť to čo by spravil každý chlap.  El jemne zaklopala na otvorené dvere a postavila sa priamo predomňa. „ Vôbec sa netešíš? Louis ak ho nechceš ja na potrat pôjdem aspoň nestratím svoju kariéru.“   Za putko na nohaviciach som  si ju pritiahol bližšie a nadvihol som jej tričko. Prešiel som dlaňou po jej plochom brušku.  Nesmie ho zabiť, to dieťa za to nemôže. Nebude trpieť za našu hlúposť.  „ Nie El,  chcem ho, postarám sa o teba aj o to malé.“  Prstami mi nadvihla hlavu. „  Jediné čo od teba chcem je aby si sa o to dieťa postaral Louis, ja sa o seba postarám, mám Jesseho.“    Nahlas som si vzdychol.  Mohol som sa jej opýtať prečo potom nezostane s Jessem ak tvrdí niečo takého, ale mlčal som. Odprevadil som ju k dverám, sľúbila mi že  si bude dávať pozor a o mesiac sa mi ozve – pôjdem s ňou na kontrolu. Zatiaľ sme sa dohodli že nikomu nič nepovieme. Ona to vysvetlí Jessemu a pokým sa bude dať bude v svojej práci pokračovať.   Keď odišla pozhasínal som svetlá v celom dome a napísal som Harrymu smsku aby prišli domov. Posadil som sa na  gauč a čakal. 

Macko ň_ň aký je tu šťastný :)

4 komentáre:

  1. Nie nech to nebude jeho dieťa.Nech to bude toho manažéra jej.Inač veľmi pekné máš talent :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som to vedela! :( ja by som aj mala nápad nech Eleanor potratí a potom je s tým jej Jessem a Louisa nechá Christine :D to je divné, ja viem :DD ale však uvidíme ako sa rozhodneš ty ;) a inak opäť skvelá časť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si blízko! :) len to trošku prifarbíme, nebude to ružové :)

      Odstrániť
  3. bábo :D akosi si to neviem predstaviť, že Louí bude ockom :D :D

    OdpovedaťOdstrániť