nedeľa 19. augusta 2012

She knows my name 4.


Prudko som sa nadýchol a otvoril som oči. Stála tak isto, s otvorenou pusou a prekvapeným výrazom. Danny stále telefonoval, prechádzal sa po parku a gestikuloval voľnou rukou. 
„ Bolo to úžasné, prečo si sa neprihlásil do xfactoru Zayn. Máš tak nádherný hlas.“ Šepkala a nakláňala sa celým telom ku mne. 

„ Lebo spievam amatérsky, preto.“ Musel som sa začať smiať nad jej výrazom, bola taká chutná. 
„ Prihlásiš sa! Musíš! A vieš čo ešte?“ Opýtala sa ma, a ruky strčila do môjho predného vrecka na klokanke. 
„ Nie, čo?“ Do nosa sa mi opäť dostala jej sladká vôňa vlasov. Cítil som ako do ruky vzala balíček cigariet a ostala stáť. 
„ Prestaň fajčiť prosím.“ Prečo am tak musí hypnotizovať, bál som sa veľmi. Čo sa stane teraz? Rýchlo som skontroloval Dannyho, stále telefonoval, otočení chrbtom k nám. 
„ Prestaň pre teba.“ Usmiala sa, naklonila a vtisla mi pusu na zdravé líce. „ Ďakujem za ponuku, ale pôjdem ráno peši, nechcem aby si mala problém z priatelenia sa s tebou.“ Cítil som ako sa mi do líc hrnie červeň. Bude to takto stále? Stále z nej budem v rozpakoch? 



Nedofajčení balíček skončil v koši, Danny sa vrátil a všetci traja sme si uvedomili, že vonku je tma a zima.


„ Musím ísť, babka súrne potrebuje mamu a nemôže sa jej dovolať. Uvidíme sa zajtra v škole Barby.“ Naklonil sa k nej a priateľsky ju objal. Ruku stisnutú v päsť vystrel smerom ku mne, capli sme si. 

„ Počkám ťa ráno dole?“ Opýtal sa ma, aj keď už odchádzal. Barby ma jemne chytila za rukáv a potiahla. Usmiala sa a pokrútila hlavou tak aby to Danny nevidel. 
„ A-a-a zajtra sa zdržím, uvidíme sa v škole okey?“ Prikývol, ešte raz nám obom zamával a zmizol v tme. 


Cítil som sa v rozpakoch, líca mi horeli. Babry ma stále držala za rukáv. 
„ Môžem ťa odprevadiť domov?“ Chcel som byť slušný, galantný a zapáčiť sa jej. Ruku som jej položil na jej, ktorá stále bola na mojom svetri a opatrne som si s ňou preplietol prsty. V tichu, jemnom šumení lístia a pravidelných krokoch som ju viedol smerom k ich ulici, až kým som nezačul ako sa Barby jemne smeje. 
„ Čo je smiešne?“ Opýtal som sa a hladkal som ju po ruke. 
„ Ideme zlým smerom, auto mám zaparkované pred tvojou bytovkou.“ Chvíľku mi trvalo pochopiť čo je na tom smiešne ale keď mi doplo začal som sa smiať s ňou. Všimla si to, zaklonila hlávku a pramienok vlasov jej vypadol z uhladeného chvostu. Natiahol som ruku so zámerom napraviť jej ho, prestala sa smiať a pod mojím dotykom ju zamrazilo. Prstami som skĺzol k jej líčku, pohladil som ho a stále som sa jej díval do očí. 
Pramienok som napravil, pritiahol som si ku k sebe a objal som ju. Jej malé útle boky pasovali presne do mojich dlaní, hlavou sa oprela o môj hrudník, vôňa jej vlasov mi prenikala do nosa. Pustila ma a v tichu sme kráčali k paneláku, kde som býval. Jej auto bolo zaparkované rovno pred vchodom do paneláku. Červený lak sa leskol aj v prítmí a svetle okolitých lámp. Ostali sme stáť, Barby sa oprela o dvere, pohrávala sa so zipsom na svojej mikine. Mám ju pobozkať? Alebo je príliš skoro? Chcel som sa jej opýtať na ráno, ale predbehla ma. 
„ Dannymu si povedal, že sa ráno zdržíš. Znamená to, že si so mnou dáš raňajky v kaviarni na rohu a tak pôjdeme do školy?“ Myslí to vážne? Chce so mnou jesť? Chce so mnou tváriť čas? 
„ Nebudeš z toho mať problémy v škole?“ Opýtal som sa, dúfaj zápornej odpovede, aby som sa mohol tešiť na jej spoločnosť už od rána. Sadne si ku mne aj na obede? 
„ Je mi to jedno, chcem byť s tebou.“ Hlas na konci vety stlmila, videl som ako sa červená. Nikdy som nemal väčšiu chuť usmievať sa, takže toto je pocit zamilovanosti. Dovolil som si jedným prstom znova pohladiť ju po líčku, cez hnedé očká som jej videl až do duše. Bola tak čistá a nevinná. Krásna a dokonalá. 
„ Bude mi potešením pozvať ťa na raňajky, stráviť s tebou čas a...“ Nedopovedal som, spoza mňa sa ozýval štekot. Hneď som vedel o akého žiarlivca ide. Venoval som Barby ospravedlňujúci pohľad a otočil som sa k štekajúcemu sa psovi. 
„ Boris! Chovaj sa slušne! Toto je Barby, moja kamarátka.“ Poškrabal som ho po hlave a pootočil som sa k Barby. 
„ Toto je Boris Malik, čestný člen našej veľkej rodiny.“ Barby si čupla, Boris k nej hneď pribehol a začal jej oblizovať ruky. Nikdy to nerobil nikomu cudziemu, neprejavoval k ľuďom dôveru. 
„ Teší ma pán Boris Malik, vy ste ale krásny.“ Maznala sa s ním, škrabkala ho za ušami. Boris priadol ako mačka, obšmietal sa Barby okolo nôh, bolo na ňom vidieť, že sa teší. 
„ Páčiš sa mu.“ A aj mne. Dodal som si v duchu a konečne som si všimol môjho ocka prichádzajúceho k nám. 



„ Zayn si to ty? Zľakol som sa koho ten rozmaznanec znova otravuje.“ Zasmial sa môj otec a zahľadel sa na Barby čupiacu pri našom psovi. Postavila sa a zahanbene sklopila pohľad k zemi. 
„ Barby toto je môj otec Yasser, Oci toto je moja spolužiačka Barby Cartovská určite vieš kto sú jej rodičia.“ Dodal som. Otec podal Barby ruku, prijala ju jemne mu ňou zatriasla a usmiala sa. 
„ Takže ty si tá Barby o ktorej mi Safaa hovorila. Si ešte krajšia ako ťa Zayn opisoval.“ Usmial sa a ja som pocítil ako mi do líc nahŕňa červeň. Prečo o tom musí hovoriť? Nie nie nie, oci nestrápňuj ma. Mal som svoju rodinu rád, potreboval som ju a bol som vďačný za to, ako spolu dokážeme vychádzať, ale nech to otec nehovorí pred dievčaťom ktoré sa mi tak veľmi páči. 
„ Oh ďakujem pán Malik, som veľmi rada, že Vás môžem spoznať. Zayn o svojej rodine veľmi nerozpráva.“ Hanbil som sa, zároveň som bol vzrušený z toho všetkého čo sa dialo. Niečo v mojom vnútri horelo, plamienok sa mihotal v závanoch jej vône. Lákala ma k sebe ešte viac. 
„ Zayn je .. Zayn je Zayn. Volaj ma Yasser Barby, kľudne mi tak hovor, aspoň sa potom cítim mladšie.“ Zasmial sa a jemne ju uštipol do líčka. Myslel som si, že sa Barby odtiahne, že sa jej môj otec nebude páči, no ona sa miesto toho začervenala a jemne si uštipnuté miesto pošúchala palcom. 
„ Váš syn je výnimočný chlapec, musí byť pyšný otec.“ Ďakoval som za tmu, ktorá nás obklopovala, určite som bol celý červený od hanby. 
„ Synak dones túto slečnu niekedy na obed veľmi rád by som ju spoznal bližšie.“ Usmieval sa, zapol Borisovi vodítko k obojku a očami skákal z Barby na mňa a späť. Toho som sa bál, nemôžem ju vziať k sebe. Sme moslimovia. Sme iní ako ostatní. Sme príliš odlišní, čo ak sa jej to nebude páčiť? 
„ Veľmi rada! Tešilo ma pán Malik, teda Yasser.“ Cítil som sa zvláštne, otáčal som sa k otcovi, k Barby kým ma znova neprekvapila. 
„ Dobrú noc, dúfam, že sa uvidíme čoskoro.“ Zamrzol som keď Barby vystrela sebaisto ruku k môjmu otcovi, no on ju namiesto toho chytil do svojho náručia a pevne ju stisol. Chcel som to spraviť tiež, musel som však počkať. Ešte raz sa rozlúčili, otec na mňa nenápadne, aj keď to Barby videla, žmurkol a spolu s Borisom odišli. 



„ Máš super ocka, ten nápad s obedom sa mi páči, ale to by si musel chcieť a..“ Musel som ju prerušiť. 
„ Ty by si chcela? Chcela by si ísť na obed k nám? Budú tam moje sestry a mama. Nehnusí sa ti to?“ Bál som sa. 
Pokrútila hlavou a krok, ktorý nás od seba delil prekročila veľmi rýchlo. 
„ Zayn Malik čo to rozprávaš?“ Pozerala na mňa nahnevane a zároveň nechápavo. 
„ Sme moslimovia, sme iní, máme odlišné spôsoby, iné jedlo.“ Chcel som pokračovať vo vymenovávaný všetkých zvykov, nenechala ma. 
„ Hej prestaň. Je mi to jedno, ak by mi to vadilo nestála by som tu.“ Neveriacky som sa jej zahľadel do očí. Videla to, videla, že sa bojím. 
„ Ver mi prosím.“ Musel vidieť ten strach v mojich očiach, tú bolesť z odmietnutia a výsmechu. 
„ Nespravila by som toto.“ Chytila moju tvár do dlaní, privrela oči a jemne spojila naše pery. Nemal som odvahu akokoľvek spolupracovať. Stál som ako soľný stĺp, nedýchal som a čakal čo sa bude diať. Barby sa s jemným úsmevom odtiahla a potom znova rýchlo pritlačila svoje pery na moje. 
„ Páčiš sa mi, vezmeš ma k Vám na obed prosím? Chcela by som spoznať tvojich rodičov a dievčatá.“ Neveril som vlastným ušiam. Je to vôbec možné? Kým ona čakala na moju odpoveď, vzal som ju za obe ruky, opatrne som si ich položil za krk a prisal som sa na jej pery. Nebola to obyčajná pusa. Bol to bozk medzi mužom a ženou. Medzi mnou a Barby. Vkĺzla mi jazykom do úst, hrala sa a jemne sa mi poddávala. Netrvalo to dlho, obaja sme boli zadýchaný a červený. 
„ O pol ôsmej ťa tu budem čakať.“ Povedala šepky, prstami sa dotkla môjho líca a otvorila si dvere na aute. 
Nastúpila, zatvorila dvere, ozval sa zvuk motora a Barby otvorila okno na svojej strane. 
„ Dobrú noc Zayn.“ Usmial som sa a cítil som ako moje nohy nespolupracujú, ako sa vznášam a pľúca mi zlyhávajú. 
„ Dobrú noc.“ Som zamilovaný. 



10 komentárov:

  1. wáááu je to perfektné :) oni sú strašne zlatíí :D teším sa na ďalšiu, skvelo píšeš :*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nedá sa to ani slovami vyjadriť, aké je to úžasné :) <3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Áááááááá ja zomieram...nádherná :D Talent sa v tebe nezaprie ;) :*

    OdpovedaťOdstrániť
  4. bože, bože :D to bolo nádherné :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. úžas, ja asi skolabujem...len tá predstava...nádhera <3

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Máš krásny blog! :) A čo je to za dieťa na tej fotke s Dan? Netuším, myslím si, že to bude dieťa niekoho z rodiny, možno aj Daniellina sesternica ... vážne netuším, koho to roztomilé dieťa je :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. je to totálne bombové :DD ale prečo jednodielovka rozdelená na viac?? toto je brutálna story!! šak to zanes do nejakého vydavateľstva a zajtra ťa v telke uvidím!!! :P

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Taky si myslim, ty kdyby jsi tvoje povidky vydala v knizce, byl by to bestseller! ;) jinak She knows my name je nadherna, doufam ze jen tak neskonci :*

    OdpovedaťOdstrániť
  9. :)))) ach,nádhera :) strašne ale že STRAŠNE zlatý sú spolu :D perfektné :*

    OdpovedaťOdstrániť