piatok 17. augusta 2012

She knows my name 3.


Navigoval som Barby do našej štvrte, zastala pred panelákom a vypla motor. 
„ Uvidíme sa zajtra v škole?“ Opýtal som sa. Možno sa bude chcieť vyhýbať Mikeovi, možno ma ale bude chcieť vidieť. 
„ Samozrejme, nezabudni na referát z angličtiny.“ Mám ju pozvať na kávu? Cítil som sa šťastne, ale zároveň zmätene a hlúpo. Ako sa jej odvďačím za starostlivosť? Potom ma to napadlo. 
„ Barby? Čo budeš robiť zajtra okolo šiestej? Poď so mnou a s Dannyom von.“ Potešila ma, súhlasila, keď som vstupoval z auta na okne našej detskej sa objavila Safaa. 
مهلا، زين ما تفعلين؟ من هو؟ انت ذاهب البيت؟“( čítaj z prava-doľava! ;))
Zasmial som sa jej otázke a odpovedal som jej tiež v arabštine. 
زوجتي في المستقبل! ان اغفو لحظة الأول أعلاه.“ Prikývla a zatvorila okno, otočil som sa späť k Barby. Zrazu bola tak nejako veľmi blízko, cítil som jej mentolový cukrík v ústach. 
„ Tvoja sestra?“ Prikývol som, v tomto momente som nemyslel na nič iné len na jej pery. 
„ Zoznámiš nás? Čo si jej to povedal?“ Usmial som sa a určite sa mi kvôli malej lži nahrnul do líc rumanec. 
„ Pýtala sa kto si, tak som odpovedal, že spolužiačka. A potom aby si šla ľahnúť, hneď prídem.“ Usmiala sa nad mojou odpoveďou a otočila kľúčikom v zapaľovaní. Ozval sa zvuk motora. 
„ Zajtra o šiestej sa uvidíme, teším sa.“ Aj ja, ani nevieš ako. 
„ Uvidíme sa a ďakujem.“ Odišla, bez bozku, bez pusy. Trochu sklamaný som sa vybral vyšlapať si tri poschodia peši, až som sa zadychčaný zvalil do postele k Safinke, objal som ju a ani neviem ako zaspal som. 
V škole som nebol, mama ma prinútila ísť k lekárke. Peru mi museli zašiť, hlavu len obzrela a s úsmevom ma poslala domov spať. Dorobil som nedorobené úlohy, len preto, aby som pred Barby vyzeral na hodinách zodpovedne a pred šiestou som vošiel do sprchy. Dannymu som napísal, že prinesiem návštevu. 
Voňavý, oholený a pripravený som Barby čakal na dohodnutom mieste. V malom parku za sídliskom, na drevenej lavičke. V ruke stískala dáždnik a v rifliach a obyčajnom tričku vyzerala viac než dobre.
„ Ahoj flákač.“ Zaškerila sa, postavila sa priamo predo mňa a nastavila ruky, aby som ju mohol objať.
„ Neflákal som sa, bol som šiť ústa a potom som sa učil.“ Stískal som ju v náručí, nadchoval sa jej dokonalej vône a nesedieť, možno by sa mi podlomili kolená. Len čo som dopovedal vetu, odtiahla sa a začala očami skúmať moje stehy na ústach. 
„ Bolelo to, keď ti to šili?“ Prikývol som. Takto s mojím prikyvovaným sa opýtala ešte dve otázky, zasmiala sa mojej rovnakej odpovede a potom sa ku mne pomaly naklonila. Zaujímalo by ma kde je Danny, prečo mešká. Hoci mi to teraz vyhovovalo, mohol som s ňou byť sám, no chcel som vedieť kde je. 
„ Môžem?“ Opýtala sa pošepky, hneď prstom kopírovala moje stehy a keď som zamrzol, pretože som sa bál bolesti aj keď to bola Barby, nahla sa a vtisla mi na bolestivé miesto sladkú pusu. 
„ Môžem po teba ráno prísť na aute, aby si nemusel ísť peši.“ Nápad sa mi páčil, ale musel som namietať. 

„ Nie, Barby nie je to dobrý nápad.“ 
Nechápavo pokrútila hlavou a pozrela sa druhú stranu parku. Danny kráčal s rukami vo vreckách. Usmieval sa a na hlave mal obľúbenú šiltovku. Zoskočil som z lavičky a podal som Barby ruku. Opatrne položila dlaň do mojej a postavila sa vedľa mňa. Vymenili sme si hanblivé pohľady a obaja sme sa otočili k Dannymu. 
„ Ahojte! Zayn kamoš.“ Objal ma, potľapkal po pleci. Pritom sa potichu smial. Otočil sa k Barby a roztiahol ruky tak, aby ho mohla objať. Jej útle telo sa ukrylo pod Dannyho pevnými ramenami, položil nos do jej vlasov a zasmial sa na mojom výraze. 
„ Ďakujem ti, pomohla si nám.“ Striaslo ma triaškou, Dan pobozkal Barby na líčko a pramienok neposlušných vlasov jej zastrčil za ucho. 
„ Bolo mi potešení, nesprávali sa fér. Nebola to Zaynova vina, nebola to nikoho vina a oni sa aj napriek tomu správajú ako idioti. Myslia si, že im patrí celý svet, ale pritom sú nič.“ Celý čas, čo rozprávala ma držala za rukáv na mikine a stále keď sa nám pohľady spojili rýchlo odvrátila hlavu a usmiala sa do zeme, alebo na Dannyho. 
„ Nevadí, nechajme ich tak, ostaneme tu? Alebo ideme na čaj do Nevady.“ Pokrútil som hlavou a z vrecka na mikine som vytiahol balíček cigariet. 
Jednu som vytiahol, zapálil a strčil som si ju medzi pery. Danny sa posadil na lavičku. Vedel, že kým budem fajčiť ostaneme tu a potom pôjdeme na čaj, tak ako vždy. No išli by sme na pivo, ale keď máme pri sebe Barby, dáme si čaj. Druhý krát som si potiahol a všimol som si nahnevaný výraz Barby. 
„ Čo je? Prečo sa mračíš?“ 
„ Fajčíš, prečo? Škodí ti to! Niečí zdravie, pľúca.“ Hrešila ma ako malé decko. 
„ Ničí ti to hlasivky!“ Pridal sa k nej Dan. 
„ Teraz sa do mňa budete obúvať? Fajčím lebo chcem.“ Nech mi nekazia náladu, nech Danny nezačína s hlasivkami aj tak nikdy nebudem spievať. Pripadal som si akoby mi Babry čítala myšlienky. 
„ Hlasivky? Ty spievaš? To som nevedela Zayn.“ Pozerala striedavo na mňa a na Dannyho. Ten prikyvoval a usmieval sa. Potiahol som si z cigarety znova. Dany ma podrazil, to že spievam nikto nevie. 
„ Vie spievať, no tak Zayn zaspievaj jej niečo.“ Chvíľku som zvažoval jeho dotaz, rozmýšľal som nad mojou najobľúbenejšou pesničkou let me love you od Maria, ale potom som si spomenul, že je to Barby, najpopulárnejšie dievča zo školy a ja sa nebudem strápňovať mojím škriekaním. 
„ Nie v žiadnom prípade, dofajčím a ideme.“ Vyhlásil som, Barby sa mračila, Danovi začal zvoniť telefón. Vzdialil sa od nás, a začal konverzovať s babkou z Ameriky. Dofajčil som, cigarety som odložil so vrecka a znova som sa posadil na lavičku. Babry sa posunula bližšie. 
„ Zaspievaj mi, stačí niečo krátke. Prosím Zayn.“ Usmievala sa, položila malé rúčky na moje kolená a šúchala riflovinu. 
„ len trošičku, máličko len pre mňa.“ Prosila sa, hádzala zvodné pohľady a ja som neodolal. 


You should let me love you 
Let me be the one to give you everything you want and need
Baby good love and protection 
Make me your selection 
Show you the way love's supposed to be 
Baby you should let me love you, love you, love you
 
 
 môže byť?????? :) Chcete pokračovanie??? 

5 komentárov:

  1. perfektná časť a jasne že chceme daľšiu..šup šup :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Júúú úžasná,to čo povedal Safae po arabsky bolo zlaté :D Nebudem sa opakovať ako papagáj,že je to úžasné,lebo to vieš už aj sama. Krása :) xx

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krása :D Danny ako nášho Zayniho podrazil, ts :D ale to video je perfect :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Samozrejme, že chcem ;) perfektná časť, vždy sa opakujem , nádherné :)

    OdpovedaťOdstrániť