utorok 16. apríla 2013

Another world 17.


  Už už čoskoro budeme pri pointe celej poviedky :)  Myslím, že ma čaká pár častí súdnej siene a Vás odhalenie pravdy ...  kto sa teší?

„  Deje sa niečo?“    Pokrútil som hlavou a obtočil som prsty okolo tých jej na lyžičke.   S plamienkami v očiach  ma nechala vložiť jej lyžicu do úst a potom dobrovoľne lyžicu pustila a nechala ma kŕmiť ju.  Jedna lyžička, druhá a potom aj tretia až som zacítil kopanec priamo do píšťaly.
„ What the hell..“ Zohol som sa no to už bolo neskoro, tanier s polievkou sa prevrátil priamo na moje tepláky, ešteže nebola horúca.  Malá Darcy začala z ničoho nič plakať a celá romantika ja a Lee bola fuč. Len som prevrátil očami a vypadol do kúpelne.   Prečo ma preboha to dieťa tak surovo koplo?


Liam

„ Liam však mi pomôžeš a odnesieš tie šaty ku Chloe domov? Nestíham to.“ Nariekal mi Niall do telefónu, neváhal som. Hoci vzťah ja a Chloe nebol nijaký akceptovali sme sa kvôli Niallovi.  Ešte raz som skontroloval či mám v taške pre Chloe všetko a pospevujúc si pesničku od Ollyho Mursa som zletel dole niekoľkými poschodiami k parkovisku.

Niallovými kľúčami som si otvoril dvere,  a vošiel do bytu.

Ružový rámček skrýval staršiu fotku, schovanú pod vankúšom. Malá ho skrývala pred mamou, vytŕčal len konček.  Bol som presvedčený, že keď odchádzala, nestihla ho skryť dôkladne.  Prstami som opatrne prešiel po vygravírovanom nápise v rámiku. Mam & Dad, stálo tam.  Odkiaľ to tá malá má?   V hlave sa mi začali objavovať spomienky, chuť jej pier a jemná vôňa dlhých vlasov. Viditeľne chcela dôkazy o spoločnej noci skryť, no neporadilo sa jej to. Fotka, ktorú som držal v rukách bola poškodená, moja tvár zafarbená čiernou fixkou na CDéčka a písmenká na kraji, ktoré písal fotograf boli rozmazané. Bolo tam venovanie, opis situácie.  Teraz sa už nedal prečítať, vyzeral zmáčaný slzami. Plakala nad spoločným momentom, alebo ľutovala to čo sa stalo? Počkať, zamrazilo ma. Stuhol som. Všetky svaly sa mi napli a automaticky som sa posadil na malú detskú posteľ. Je to pravda? Počítam dobre? V Afrike sme boli v marci pred štyrmi rokmi, necelými. Koľko má dcéra Chloé rokov? Vtedy som jej ani len nepovedal svoje meno, vtedy som klamal a teraz? Nie, to nemôže byť pravda. To, že môžem byť otcom jej dcéry ma bolelo. Má skoro štyri roky a ja som s ňou vôbec nebol? Vôbec som sa nepodieľal na jej výchove? Potriasol som hlavou aby som zahnal nepríjemné myšlienky a fotku som položil na stolík. Pevne rozhodnutý opýtať sa Chloé na pravdu som vyletel z izby, šaty s topánkami od Nialla som jej položil na kuchynský stôl a rýchlou chôdzou som kráčal k autu. Musím sa jej to opýtať, ale predtým sa musím porozprávať s Louisom.

„ Čo? Vážne? Nie, to nemôže byť pravda...“  Krútil hlavou, hrnček yorkshirského čaju položil na malý tanierik a prebodol ma pohľadom.
„ Prečo nie? Počítaj logicky BooBear – Malá mala narodeniny nedávno, Niall jej kupoval hračku, pamätáš sa?“  Prikývol a znova si odpil.
„ Pokračuj Detektív brčka.“    Tentoraz mi jeho prezývka nepripadala vtipná, pregúlil som očami a pokračoval:
„  V Egypte sme boli v marci pred 4 rokmi. Vychádza to presne, 3 roky a 9 mesiacov.“  Tma a bolesť ktorú som mal pred očami ma ničila, čo mám robiť?
„ Ona je tvoja dcéra naozaj.“ Skonštatoval a jeho oči zjemneli, zrazu som ja bol ten, ktorý má prvý dieťa. Dokonca som predbehol Louisa a Eleanor. Čo teraz? 

Najbližšie sa uvidíme na charitatívnom večierku, sprevádzala môjho najlepšieho priateľa. Niall ju miluje a my máme spolu potomka. Bonus je, že ma priťahuje ako žiadna iná.  Sako som si prehodil cez rameno a vybral som sa domov. Nahnevaný a sklamaný zároveň však pripravený čeliť tomu čo ma čaká, ak je naozaj moja dcéra. 

11 komentárov:

  1. Otázočka, a čo Danielle ? Vieš že odchádzam od pointy ale zaujíma ma to :) Ináč super, ako vždy ;) xx

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako ja sa v tejto poviedke pomaly ale isto strácam.
    Liama priťahuje Chloe a zistil že Darcy je jeho dcéra. S Danielle už skončil, ale ona ho furt ľúbi či čo?!
    Niall asi miluje Chloe. (asi)
    Chloe vie že Liam je Darcyn otec ale v jej pocitoch sa neviznám...
    Zayn miluje Heylee ale ona má stále niečo s Markom. On ju podla mňa niako vydiera Alebo tak niak.
    Ostatný tam neboli....
    Keby niečo pls, napíš mi do komentu.

    Btw: Úžasna stránka a MEGA poviedky...hrozne ti závidim UK ale v dobrom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ojojojojoj .. :D toto je také super :D dokonalé to je :)) a teším sa na ďalšiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Taká natešená som z novej časti a o to viac z celej poviedky :) úžasné ^^

    Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
  5. fúú takéto detektívky :) teším sa na rozuzlenie a tak všetko ako pôjde ďalej :)teším sa na pokračovanie -N

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak toto je riadna sila :D dzana

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásne.....rýchlo dalšiu!! ♥ ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jééj, Liamovi konečne zasvietilo v jeho dokonalej hlavičke a on prišiel na to, že Darcy je jeho dcéra, gratulujem mu :D a aj tebe, že dokážeš napísať niečo, tak úžasné :) neskutočne sa teším na ďalšiu časť, milujem túto poviedku ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zase sa raz opakujem ale ja ta neeeskutocne milujem !!! Je to perfektne a neviem sa dockat novej casti !! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ráj! Di pokračuje v psaní, ty jsi přidala nový AW! Jo, to mi chybělo :) Jinak tenhle díl... úžasné! Jen mi trochu nedochází, kdo koho v prvním odstavci kopl, polil a proč :D Ale já na to přijdu :) A Liam působí strašně roztomile, jak pomalu přichází na to o Darcy! :) Je to skvělé! :* :)

    OdpovedaťOdstrániť