nedeľa 9. decembra 2012

Another world PROLÓG

Neviem či robím dobre... v prípade núdze mám pár kapitol dopredu..ale nie veľa.. takže tak 1 x za týždeň.. dajme tomu, každý piatok nová časť? 


Londýn, december 2016

Ružový rámček skrýval staršiu fotku, schovanú pod vankúšom. Malá ho skrývala pred mamou, vytŕčal len konček.  Bol som presvedčený, že keď odchádzala, nestihla ho skryť dôkladne.  Prstami som opatrne prešiel po vygravírovanom nápise v rámiku. Mam & Dad, stálo tam.  Odkiaľ to tá malá má?   V hlave sa mi začali objavovať spomienky, chuť jej pier a jemná vôňa dlhých vlasov. Viditeľne chcela dôkazy o spoločnej noci skryť, no neporadilo sa jej to. Fotka, ktorú som držal v rukách bola poškodená, moja tvár zafarbená čiernou fixkou na CDéčka a písmenká na kraji, ktoré písal fotograf boli rozmazané. Bolo tam venovanie, opis situácie.  Teraz sa už nedal prečítať, vyzeral zmáčaný slzami. Plakala nad spoločným momentom, alebo ľutovala to čo sa stalo? Počkať, zamrazilo ma. Stuhol som. Všetky svaly sa mi napli a automaticky som sa posadil na malú, detskú posteľ. Je to pravda? Počítam dobre? V Afrike sme boli v marci pred štyrmi rokmi, necelými. Koľko má dcéra Chloe rokov? Vtedy som jej ani len nepovedal svoje meno, vtedy som klamal a teraz? 

Nie, to nemôže byť pravda. To, že môžem byť otcom jej dcéry ma bolelo. Má skoro štyri roky a ja som s ňou vôbec nebol? Vôbec som sa nepodieľal na jej výchove? Potriasol som hlavou aby som zahnal nepríjemné myšlienky a fotku som položil na stolík. Pevne rozhodnutý opýtať sa Chloé na pravdu som vyletel z izby, šaty s topánkami od Nialla som jej položil na kuchynský stôl a rýchlou chôdzou som kráčal k autu. Musím sa jej to opýtať, ale predtým sa musím porozprávať s najlepším kamarátom.

„ Čo? Vážne? Nie, to nemôže byť pravda...“  Krútil hlavou, hrnček yorkshirského čaju položil na malý tanierik a prebodol ma pohľadom.
„ Prečo nie? Počítaj logicky – malá mala narodeniny minulý týždeň, Niall jej kupoval hračku, pamätáš sa?“  Prikývol a znova si odpil.
„ Pokračuj Detektív brčka.“    Tentoraz mi jeho prezývka nepripadala vtipná, pretočil som očami a pokračoval:
„  V Egypte sme boli v marci pred 4 rokmi. Vychádza to presne, 3 roky a 9 mesiacov.“  Tma a bolesť ktorú som mal pred očami ma ničila, čo mám robiť?
„ Ona je tvoja dcéra naozaj.“ Skonštatoval a jeho oči zjemneli, zrazu som ja bol ten, ktorý má prvý dieťa. Dokonca som predbehol Louisa a Eleanor. Čo teraz? 

Mali sme sa stretnúť na charitatívnom večierku, sprevádzala môjho najlepšieho priateľa. Niall ju miluje a my máme spolu potomka. Bonus je, že ma priťahuje ako žiadna iná.  Sako som si prehodil cez rameno a vybral som sa zistiť pravdu. Nahnevaný a sklamaný.



* Inak veľmi by ste ma potešili.. ak by ste si skúsili tipnúť koho pohľad to je :) *

25 komentárov:

  1. Ááááááááááááááá mne sa chce plakať ! A to je ešte len prológ, počkaj si čo ja budem robiť počas celej poviedky. Nemôžem sa dočkať na tvoju tvorbu, jaj až sa mi ten zajtrajší pondelok zdá byť prívetivejší. Teším sa a nemôžem sa dočkať prvej časti, prajem veľa šťastia a nápadov :* ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tip? :D Harry :D a je to krásne :) akože jasné že môže byť každý piatok :) juujky :) tešim sa neskutočne :) normálne som sa skoro rozplakala .. :))) neskutočne sa teším na pokračovanie :)) jáááj :) dokonalý je ten prológ :) a čo budú potom ďalšie časti ? :) najdokonalejšie budu určite :) joooj :) teším sa táááááááááák veľmi :) ani si nevieš predstaviť ako :))SááŠ

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :)) som rada, že sa tešíš.. aj ja sa teším, keď mám takúto odozvu :) ... :) k tvoju typu - uvidíme, aj to je možné :)

      Odstrániť
  3. prave dnes som rozmyšľala nad tym, že sa ťa opytam kedy začneš pisať novu poviedku.. a aha! :) super to je, tešim sa, čo zase vymysliš :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja cely čas rozmyšľam, že čo holky tu pišu, že či to bude o Harrym, keď tam bolo spomenute meno :D.. a potom som si to prečitala ešte raz a zistila som, že nie je :D len neviem prečo, ale od prvej vety som to čitala s tym, že sa jedna o Harryho.. ale to už asi deofrmacia z toho, že všade čitam o Haylor, tak automaticky všade Harryho davam :D

      Odstrániť
    2. :) k Haylor téme... si ja myslím svoje, takže..no... aj ty si myslíš, že to bude Harry ano? :)

      Odstrániť
    3. ja si nemyslim nič radšej :D:) ale proste od prvej vety som to čitala s tym, že tam to meno spomenute bolo a že ide o Harryho :D

      Odstrániť
  4. Užasne :)) už to vidim ze sa budem tešit na piatki :)) som zvedava na poviedku :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sestra do mňa už dlho hučí, aby som začala čítať tvoju poviedku "Directioner Princess." Stále som sa k nej nedopracovala, ale dnes mi povedala, že si začala písať novú, tak som si prečítala prvú kapitolu a myslím, že ešte dnes začnem čítať princeznú, lebo píšeš úžasne! A tipujem, že je to Harry a možno aj v kútku duše v to dúfam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Damie a kto je tvoja sestra? :) ... ďakujem ;)

      Odstrániť
    2. neviem, či niekedy komentovala niektorý diel poviedky, takže neviem ako by som ti ju priblížila, ale viem že vždy natešená, keď si pridala novú kapitolu :D

      Odstrániť
  6. ááá Ajč, teším sa :) detektív brčka, hm, tak jasné, že hneď človeku napadne Harry, ale ako ťa poznám, môže to byť aj Liam, veď aj on má/mal brčkavé vlasy, no neviem...ale aj tak sa teším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veeeeľmi dobrý postreh Jani ! :) takže.. kvízi - jeden alebo druhý :)

      Odstrániť
  7. hmm.. podla mna je to harry... inak zacina to bohovsky :D tesim sa na dalsiu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. že to bol Styles? prosím, aspoň teraz nechcem byť tá blbá, čo je úplne mimo :) ale od začiatku som si tam predstavovala jeho :D a veľmi sa to páči :) zbožňujem, ako píšeš :) jedno slovo a človek sa nedokáže odtrhnúť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Liam? :) Vždycky mě napadne Liam, když čtu něco od tebe, nevím proč :) Ajč, je to nádherné a to je to zatím jen krátký prolog :) Myslím, že to bude pecka! ;) :*

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Čo ti ...?! :O Je to úúúplne úžasné a to sme ešte len pri prológu... :D Ajč, proste krásne... myslím, že to bude Harry aj keď sa mi stále v myšlienkach vynára Liam. Ale to možno preto, lebo všetky dobre vieme, ako veľmi ho ľúbiš :)) Nádherné! xx

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Čože.čože,čože? Ten začiatok...dokonalý!Nemôžem sa dočkať ďalšej časti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Neverím, že niekto môže tak mimozemsky dokonalo písať! :)) Všetko z tvojho pera strašne milujem- a tiež nechcem byť za narcisa, takže to ber tak, že sa mi to páči :D ;)
    Začala som to čítať a jednoducho sa mi hneď vybavil Styles. Takéto veci sa k nemu hodia, ale aj ten Detektív brčka, jednoducho som si pevne istá, že to bude on...
    Však áno? Nechcem byť za idiota :D :))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Čosi, úžasné to je Ajč :O skvelé :)
    a skúsim si typnúť, podľa mňa to je Liamov pohľad :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. tipujem Styles :) pán brčka to bude na 10000 percent on... aspoň si ja myslím :D ale tak poviedka o Harrym... hmmmm :D <3 luv him :* ako aj všetky tvoje story, teším sa na ďalší diel bude to veľmi zaujímavé :) Esther xoxo

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Páni! Krása! Toto je teda fakt nečakané :O Môže to byť pohľad 2 ľudí! :O Kokos. Umriem! :D Neviem sa dočkať!!! :)))) Skvelé!!! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  16. J.S (prepáč, ale ja sa tej prezývky nezbavím :D :D) je to absolútne úžasné!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť