piatok 28. decembra 2012

Another world 3.


 Mám zlé tušenie, že nebudete chápať tento sek... takže  pripomínam - V minulej časti začala Chloe rozprávať ako to bolo s ockom Darcy  kamarátovi Milovi.   Ak nepochopíte, skúste si prečítať tie prvé časti, alebo sa pýtajte ... (: 


Dokonalé, ako jeho ruky na mojom bruchu, dokonalé ako celý tento večer.   Na pár sekúnd som sa vyslobodila z jeho objatia a konečne mu videla do tváre.   Oči mal ako mačka, svetlé, jemne prižmúrené a poznačené alkoholom.
„  Nikdy mi s nikým nebolo takto dobre.“ Zašepkal, na tvári mi vyčaroval úsmev. Cítila som sa takisto.
„ Môžem povedať to isté, ale mohol by si mi povedať aspoň tvoje meno.“ Znova sa zasmial, ukázal svoje jamky v líčkach a obtrel sa nosom o môj.
„  Naozaj ho chceš vedieť?“ Naozaj sa mi to iba zdalo alebo mu očami prebehla iskra?
„ Chcem.“  Šepkala som, navôkol bolo počuť len more a jeho šum.
„ Volám sa James."


Celý príbeh som Milovi doplnila poslednou vetou „ Keď som sa ráno zobudila vedľa mňa ležal cudzí chlapec. Kučeravé vlasy mu trčali na všetky strany a potetovanými rukami ma objímal. Na nočnom stolíku ležal iba jeho mobil, svoj som zrejme niekde stratila. Útržky noci boli slabé, nepamätala som si skoro nič.“  Dorozprávala som a prvú vec, ktorú Milo spravil bolo, že pozotieral slzy z mojich líc.

„ A pokračovanie?“  Opýtal sa, podal mi nedopitý pohár červeného a privinul si ma k sebe tak, aby mi videl do očí.
„ Pokračovanie?  Dva krát sme sa milovali na pláži pod hviezdami a potom som ho nikdy viac nevidela.“  Zhrozený pohľad môjho priateľa mi pripomínal bolesť, ktorú som zažívala po zistení, že som tehotná.
„ Nevieš kto je to? Ani meno, mesto nič?“
„ Neviem... jediné čo si pamätám je farba jeho očí.“  Znova som sa zahľadela do spomienok.
„ Aké boli?“ Prerušil ma Milo.
„  Zlato-hnedé.“  Odpovedala som a tým sa debata o otcovi môjho dieťaťa skončila. Mám ju, nič viac nie je dôležité. 

Ten smútok v očiach dieťaťa ak si niečo tak veľmi želá a vy mu to  nemôžete dopriať.  Už po stý krát dnes som jej malú rúčku chytila do svojej a čupla som si, tak aby sme boli na rovnakej úrovni. 
" Nejde to Darcy. Sľubujem, že prídeme po výplate a potom ti kúpim bábiku, naozaj."   Oči zaliate slzami uprela na mramorovú podlahu a zavzlykala. Tento mesiac je jeden z tých, kedy si bočné výdavky dovoliť nemôžeme.  Nedoplatok za vodu a očkovanie proti chrípke zmohol môj rozpočet viac ako som čakala a teraz je pred Vianocami, pred jej narodeninami a ja nemám ani cent navyše. Byt je zaplatený, chladnička plná ale nemám ani jeden darček, nemám nič.   Tohtoročné Vianoce strávime s dedkom a na to sa aj spolieham, pomôže mi.

Trucovito kráčala predo mnou celým nákupným centrom, neotáčala sa.  Davy ľudí nakupujúcich na sviatky mi dávali zabrať, bála som sa, že ju stratím.   Keď sme dorazili ku kvetinárstvu  Malá automaticky vošla dnu. Milovala kvety tak ako aj ja.
„ Pomaly, nezhoď niečo.“ Upozornila som ju, prechádzala sa cez regáli a obdivovala tú nádheru.  Vianočné ruže predávali už teraz, a je niekoľko týždňov pred Vianocami.  Darcy videla, že stojím a prstami hladím kvet po červených lístkoch, podišla ku mne a chytila ma za ruku.
„ Chloe prečo si ju nekúpiš?“  Zatrilkovala jemným hláskom, očami skákajúc z kvetiny na mňa.
„ Nemáme peniaze.“  Pokrútila som hlavou.
„ Bol by pekný v kuchyni.“ Pokračovala v presviedčaní,  tých pár drobných libier by ma ale nezabilo nie?
„ Darcy, ale nebudeš sa hnevať? Tebe som bábiku nekúpila.“  Opýtala som sa priamo, bez okolkov, čakajúc na jej rekciu.
„ Nie mami, chcem aby si bola šťastná.“ A ja chcem aby si bola šťastná ty, môj poklad.  Doložila som si v hlave a z pultu som vzala črepník, pekný s urastenými červenými kvetmi a zdravými listami.
„ Tento?“ Keď som sa s otázkou otočila k svojej dcére, nebola tam, kde pred chvíľkou.
„ Daaarcyy???“  Tlak sa mi zdvihol, cítila som ako mi líca opúšťa krv, kde je?
Stála  pár metrov od predajne a pohľad mala uprený na obrovského plyšáka pred sebou.
„  Zlato čo to robíš, zľakla som sa a...“ Zamrzla som, jej veľké oči ktoré mali farbu otcových zbledli a boli potiahnuté smútkom, po líčkach sa jej kotúľali veľké slzy.
Rozhodnutá tú ružu vrátiť som sa prudko otočila a kvetináč mi vypadol z rúk.  Nebudem si kupovať kvety, ak jej nemôžem kúpiť nič pekné.   Márne, teraz je neskoro.  To mám za to, že sebe doprajem.
„ Mrzí ma to.“ Chlapec, vyšší o hlavu odo mňa s modrými očami v vianočnom svetri, čupol si a začal zbierať črepiny. Nezohla som sa k nemu, len som stála a nemo pozerala. Moje dieťa plakalo a keď sa postavila  videl ju, ako mi stláča ruku a narieka čupol si opäť. 
„ Prečo plačeš maličká?“   Rozvzlykala sa ešte viac a nedbalo ukázala na veľkého medveďa. Blondiak sa usmial.
„ Páči sa ti môj medveď?“ Vzbudil jej pozornosť. Ten plyšák patrí jemu? Určite ho ale nemá pre nejaké dieťa, určite ešte nie je otcom. Kúpil ho svojej priateľke a nie dcére.
„ Je krásny.“    Prestala plakať, pustila ma a prešla až k medveďovi.  Malou rúčkou kopírovala jeho nos, veľké sklenené oči a ušká.
„ Aj tebe takého určite donesie Santa Claus. Počúvala si mamičku? Napísala si so sestrou list?  Vieš, aby sa ti splnili všetky želania.“  Keď sa na mňa Darcy pozrela, vedela som čo mu odpovie a to ma mrazilo.
„ Nepísali sme s Chloe list, nemáme peniaze a ani ocka.“   Vyslovene trápne. Teraz som miesto bledosti mala líca červené a keď blondiak nahodil ľútostivý pohľad bolo mi ešte horšie.
„  Ideme Darcy poď.“   Jej malú rúčku som nasilu stisla v svojej dlani a len čo som sa chystala na odchod malá sa cukla a zostala stáť.
„ Poznám kaviareň kde k horúcej čokoláde podávajú skvelé wafle a pri nich sa najlepšie píše Ježiškovi.“  Blondiak sa skláňal k mojej dcére, ona sa usmieval a keď sa na mňa obaja  zadívala prosebným pohľadom neostávala mi nič iné len prikývnuť a nasledovať ich. Vzal ju za ruku, pod druhú pazuchu si strčil obrovského medveďa.

Darcy diktovala, Niall, ako sa mi neskôr stihol predstaviť  písal na čistý hárok papiera. Obaja mali ústa špinavé od čokolády, obaja sa smiali a horúčkovito rozmýšľali nad  listom.  Darcy chcela niečo pekné ale nie drahé, niečo malé a skromné a Niall písal   drahšie darčeky a viac.
„ Nie, nepíš už.  Niall to stačí, nemôžem mať tak veľa darčekov, čo budú mať ostatné deti.“ Karhala ho,  s cinknutím položila šálku čokolády na podšálku a s zdvihnutým ukazovákom pravej rúčky pokračovala.
„ Mamička povedz mu niečo! Nechcem tak veľa darčekov.“  Dodala,  hltavo čakala na moju reakciu. Nebola však jediná, oslovením mamička ma prezradila, stojí za to vysvetliť mu to?  Po jeho dlhom spýtavom pohľade som musela.

 Dáme si limit? :) Nedáme.. ale skúste mi napísať Váš názor !!!!!! 

23 komentárov:

  1. No ty vole !
    Ako, prepáč mi ale ja sa na nič viac nezmôžem. Ááááááááá no ja nedokážem nič iné len kričať ako zmyslov zbavená ! Bude to Harold ! Či ? :) Jáj jak sa teším na ďalšiu...môžem sa opýtať kedy by si ju plánovala pridať ? :) xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Harold.. neHarold.. mám ti povedať? :) do piatku :)

      Odstrániť
    2. Bojím sa takže radšej nie :D Nechám sa prekvapiť ;) x

      Odstrániť
  2. píš, píš, píš!!! chcem vedieť ako to bude pokračovať! ten s kým sa vyspala bude Liam, že?? :P konečne sa to začalo rozbiehať a ty to sekneš! kedy dáš dalšiu?? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja viem kto to bude a vy sa to dozviete... čoskoro :D

      Odstrániť
  3. oh my f*cking god! o.O toto je tak sladké, že mám chuť chytiť ťa a strašne ťa vypučiť!! :) ľúbim to, slincem nad tým a teším sa na odhalenie identity záhadného cudzinca :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja neviem, čo mám povedať :D na začiatku som mala pocit, že to bude Zayn...potom stále mala pocit, že to bude Zayn.. ale teraz..nečudovala by som sa keby sa z toho vykľul Paul :D :D :D :D :D :D :D som veľmi zvedavá, kto to nakoniec bude :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a s ním som poviedku ešte nečítala :) necheš niečo také napísať Ivy?? :) ale ďakujem ;)

      Odstrániť
    2. S Paulom? fíha, to by bola poriadna výzva! :D možno pouvažujem o tom :D keď už píšem tie jednodielovky s každým z nich, nesmiem predsa vynechať práve Paula! :D
      neďakuj, nezaslúžiš si nič iné iba chválu :-)

      Odstrániť
  5. uuuuuuuuuzasne :)) a bude to Harry?????????????????????

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jooj, žena moja :D :D ja teraz neviem, kto nás bude živiť, keď ja tebe budem do smrti písať Adrianu, a ty mne Another World... Tým sme sa teraz dohodli a máme to obojstranné :D ;D Baša? ..nie tá je lenivá :P Di? :D ..tá by mohla, ale keď TOO... tak mojč, budú z nás bezďáci pod mostom čo ťukajú do klávesnice, nevedno aký zdroj napájania majú :D :D ...ľubim ťáá, a hnusne hodnotím, že táto časť je zatiaľ NAJDOKONALEJŠIA! aj ostatné sú... a človek aby si vyberal :D :D ..soo, mením dohodu :D :D budem popri písaní aj ľudsky žiť ale už aby si mala tú Marfušu čo pľuva orech natetuvanu :D :D už netrepem, ja ti neviem, prečo som taká prifajčená už 3 dni v kuse :D tak dobrú noc, mummy :D
    P.S. Kurva tich mušketierov som nestihla :DDDD fuck off, stiahneš mi? :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. joj tie tvoje komentáre :)))))) jak dohodli! ja som ti to navrhla a ty neprekrucaj, ty píšeš ja budem pracovať :D neni.. nič neni dokonalé.. ( len Adriana :P) .. hovorím, Mariett envyťahuj moje tetovania všade :D :D bo si ťa dám medzi oči a orech jak vypľuvaš and obočie ! :D 3 dni!? :D přijebaná fur,t nie len 3 dni!

      scáhnem, n ta :) len mi napíš názov do chatu ! <3

      Odstrániť
  7. Harry? Vážně Harry? A já žila s tím, že to bude Liam, to je fuk, je to krásné i kdyby byl hlavní hrdina Santa Claus, takže tak ;) Netuším, jestli to týden vydržím, ale co jiného mi zbývá, že? :D <3

    OdpovedaťOdstrániť
  8. toto je to čo ja volám mindfuck :DD tyyyyyyyy.
    toto sa robí ?! ojoj konečne znovu niečo od teba , orignálne super proste . aaaa však to bude liam ?? ja od začiatku som si myslela že to je on , až potom som zistila že si to zatajila :D :) však bude james on ? liam james payne ?? už sa mi z toho pletie hlava , krásne to je :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Všímavé ... nepotvrdzujem, nevyvraciam nič... uvidíme :) xx

      Odstrániť
  9. kráásne :) :) fakt neviem ako vydrzim tak dlho cakat na dalsiu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja sa budem snažiť čo najskôr pridať ďalšiu.. určite skôr ako v piatok :)

      Odstrániť
  10. jééééééééééééj :) krásne to je :) juuj :D prosím :) daj ďalšiu časť :) je krásna :) dokonalá :) juujky :) neskutočne sa teším na dalšiu :) čo najrýchlejšie si prosím dalšiu :))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. je to veľmi krásne! Ale furt nie som si istá či to bude Harry alebo iný z chlapcov :) (Nech to už bude s ktorýmkoľvek i tak to bude furt rovnako dokonalé!)
    *Denisa*

    OdpovedaťOdstrániť
  12. dokonalé <3 :) a bude to asi Liam, keďže sa predstavil James :D myslím si..Niall nie ,aj keď má tiež meno James, keďže niall tam vystupuje ako súčasnosť, len prosíííííííím, nenechaj nas dlho čakať :( ..ďakujem, za krásnu časť :)
    MIŠKA

    OdpovedaťOdstrániť