piatok 14. decembra 2012

Another world 1. Kapitola - Praclíky a červené



Nech sa páči ... prvý diel (: 

Londýn, Január 2016 

„ Darcy nemala si byť v posteli?“ Zdvihla som obočie, malá sklopila oči a za chrbát si skryla zubnú pastu. Stihla ňou však vytvoriť celkom peknú cestičku pomedzi laky na nechty. „ Musím?“ Naznačila som jej smer ktorým sa má pohnúť a keď sa mi otočila chrbtom vzala som pastu a zatvorila som ju do vrchnej skrinky. Znova bordel, nemôžem mať aspoň večer pokojný?
„ Kým popracem buď v posteli princezná!“ Zakričala som a precízne som sa snažila zbaviť lepkavej mentolovej hmoty na poličke. Handričku som hodila do koša so špinavým prádlom a vybrala som sa skontrolovať ju.  Hnedé vlásky lemovali jej hlavičku a veľké oči spýtavo hľadeli do mojej tváre.
„ Pôjdeme zajtra k ujovi Milovi?“  Do rúk som vzala knihu s jej obľúbenou rozprávkou a klesla som k posteli. „  Zavoláme mu, nemôžeme ich stále otravovať Darcy. Milo má svoju prácu a Camila opatrovateľku, ale sľubujem ti, že pôjdeme po práci vonku.“ Chápavo prikývla a začala mi otáčať stránky knihy na pasáže ktoré sa jej páčili.

A princ pobozkal krásnu princeznú na ústa. O pár rokov sa im narodilo maličké dievčatko, ktorému dali meno Elizabeth. Spolu všetci šťastne žili vo veľkom zámku za siedmimi riekami a všetkým rozdávali úsmev.

Koniec

„ Mami?“ Nevolala ma takto často, skôr používala moje meno Chloe, ja som sa na tom smiala a všetci si mysleli, že je to moja sestra a nie dcéra. „ Áno princezná?“ Zatvorila som okno a ešte raz som ju poriadne zakryla.
„ Mami kde máš svojho princa? Máš mňa a kde je môj ocko?“ Srdce mi stále pri tejto otázke podskočilo. „ Ocko je v nebíčku princezná, dáva na teba pozor.“ Keby to tak bola pravda, neznášam sa keď musím tomuto malému neviniatku klamať.
„ Spi Darcy ráno skoro vstávame, starý otec ťa vezme do škôlky.“ Pobozkala som ju do vlasov a dvere na malej izbičke som bezpečne zatvorila. Byt mi poskytoval dostatočné súkromie, otec mi ho daroval, po tom čo sa presťahoval do svojho vysnívaného centra Londýna. Tento bytík je malý, na najvyššom treťom poschodí útulného paneláku. Milá susedka, ktorá mi ochotne postráži malú, keď potrebujem odbehnúť do obchodu a môj dobrý kamarát Milo.

Od centra sme neboli ďaleko, ale dosť na to aby pohľad cez okno ponúkal zelenú trávičku a detské ihrisko ktoré malá milovala.  Každú sobotu som ju mohla popri varení obeda pozorovať ako naháňa mravce, alebo kŕmi plaché veveričky. Chladnička v bielo-modrej kuchynke neponúkala honosné jedlá, no napriek tomu bola stále plná. Vytiahla som fľašku červeného a poslepiačky som naťukala smsku Milovi „ Červené aj praclíky mám !"  O pár minút sa ozvalo tiché ťukanie kľúčom po dverách. Otvoril si sám a prešuchtal sa ku mne na gauč. Odpil si z pohára a oprel hlavu o moje rameno. Milo, môj najlepší priateľ a otecko na plný úväzok. Má malú 4 ročnú Camilu. Spolu s mojou Darcy tvorili nerozlučnú dvojku tak ako ja a Milo. Boli sme si tak podobný. Ja sama s dieťaťom, on sám s dcérou, len s maličkým rozdielom. Jemu pomáhala matka, ktorú som ja nemala a otcovi som malú stále nemohla nechávať, ani som nechcela.

Svetlé vlasy mal stiahnuté čelenkou a prstami rozmotával uzlíky na mojej prešívanej deke.
„ Potom mi povedal, že ma povýši! Chápeš! Budeme mať viac peňazí presťahovať sa do väčšieho!“ Usmiala som sa, o čom hovoril? Môj výraz ma prezradil.
„ Nepočúvaš ma Chloe! Stalo sa niečo?“  K perám som si priložila pohár, odpila som a položila som ho na stolík.
„ Znova sa pýtala prečo nemá ocka.“ Stuhol, on jediný chce vedieť celý môj príbeh.
„ Chceš o tom hovoriť?“ Bez reakcie som odišla do kuchyne, na stolík som položila ešte jednu fľašu vína a pohodlne som sa usadila. „ Chceš to počuť úplne od začiatku?“ Prikývol a čakal...


Egypt, August 2012

Naozaj sme sa dostali až do Afriky? Moja najlepšia priateľka a ja sme túžili po spoločnej dovolenke od maturity, splnili sme si to. Lee chcela študovať na univerzite v Štátoch a ja som mala ísť na Kráľovskú univerzitu umenia, keby osud nezamiešal karty, teraz by som mala titul pred menom a byt v New Yorku.
„ Chloe ideš s nami na raňajky, alebo ako obvykle?“ Pýtala sa ma Hayley, hneď ako sme prileteli a ubytovali sa. Už sa stihla zoznámiť s nejakými Rusmi.
„ Hey ako keby si ma nepoznala, prines mi ovocie a jeden sladký rožok.“ Koniec debaty, pochopila ma. 
Krátke šortky a tielko, tenisky a vlasy som si stiahla so chvosta. Bol rozdiel behať ráno pred školou po Green parku a tu bez časového obmedzenia po piesku. Prvé metre popri hotelovej pláži som len pomaly prekusala. Keď som ale prebehla okolo strážnika na konci ohradenej časti pláže dostala som sa do nekonečnej púšte. Nohy spolupracovali a ľahúčko v rytme dopadali na vlhký piesok. Pre svoju vlastnú spokojnosť som bežala popri brehu. Nechcem sa stratiť. Myšlienky poukladané v priečinkoch a pripravené na odchod do Ameriky som zatvorila a pridala som do tempa.  Nebola som ďaleko, za hodinu som už opäť kráčala popri bazéne a z vrchného balkónu sa ozýval spev. Zasmiala som sa a dívala som sa hore s túžbou uvidieť Lee ako si spieva a popritom krúti bokmi, stále to robila.
„ Au..damn! Dávaj pozor!“ Zaškeril sa a podal mi ruku. On ma zvalí na zem a ešte aj kričí!  Neochotne som mu ju podala, vytiahol ma na nohy. „ Som James, z Anglicka.“ Tak ten sa neunúva.
„ Chloe z ďaleka, a prepáč mi to že som ti zavadzala. Musím už ísť.“  Nečakala som odpoveď, dávno som stála vo výťahu s prstom na 7. poschodí.  Jeho kučeravá štica zmizla niekde vonku.

„ Konečne!? Pozri na ten piesok! A tá voda.“ Heyley sa viditeľne tešila, prskala kvapôčky slaného mora všade okolo seba a úsmev sa jej rozlieval po celej tvári.  Katherine, Ruska ktorú sme stretli hneď prvý deň a ja sme boli rovnako, vyvalené s rozviazaným vrchným dielom plaviek na bruchu a veľkými okuliarmi na očiach. „ Lee neskočíš po drink?“  Keď chce byť akčná, tak nech. Prikývla a bez námietok letela k baru. „ Videla si ich?“ Štuchla do mňa Kate a hlavou kývla niekde za nás. Lenivo som sa otočila a ostala som zamrznutá s otvorenou pusou. „ Pozerajú sa tu? Pozerajú sa na teba.“ Musela som sa rozosmiať. 
„Na mňa? Leží pri mne Ruská modelka s najdlhšími nohami na svete a okrúhlym zadkom a oni pozerajú na mňa? Netrep.“ Mojej teórii sa zasmiala a znova si nasadila slnečné okuliare. Chlapec z rána hádzal loptu nejakému kudrnáčovi. Na lehátku vedľa nich ležal  pán s pivným bruškom  a rozhadzoval rukami, určite niečo vysvetľoval.  Posledný chlapec tmavšej pokožky niečo prstom kreslil do piesku a zrejme pocítil môj pohľad a zdvihol oči ku mne. Usmiala som sa a opäť som sa prinútila ľahnúť si. Hayley doletela so smiechom a na malý stolík z ratanu položila tri zarosené poháre. „ Čo je smiešne?“  Pýtala sa Kate, ona len ukázala na mňa a pomedzi smiech z nej vykĺzlo. „ Nabudúce keď sa budeš otáčať Chloé, nech nevidí celá pláž tvoje silikóny.“ Pochopila som, najprv som očervenela no tie dve sa tak smiali, až som vybuchla smiechom aj ja, ale tentokrát som si dávala pozor na plavky. 

 :) Zabijete ma ak Vám nepoviem kto je to? Koho pohľad bol prológ totižto.. mením plány :) Ako vždy... takže  zatiaľ je to ... nikto..  will see...čoskoro! (:

10 komentárov:

  1. Jaroslava Bačová ja ťa ubijem keď ťa uvidím!!! :DD nemeň to, prosím ťa! :D ..kto iný sa ti tam hodí ak nie on? :D dobre, tak Zayn, ale ON je tam dokonalýýý :D ..ale nie, byť ťa nebudem, ale skočím na teba aj tak :D ..lebo ťa lúbim :D a toto je skvelé a tvoje a ja sa teším na to pokračovanie, čo malo byť už tak v utorok alebo stredu :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D :D :D :D keď to samo..to moja hlava to nie ja :D aaaaa bude Maruš bude.. neboj sa.. :3

      Odstrániť
  2. :DD Dostalo ma to. Už teraz som závislá :) Tá Chloé je z môjho cesta, ale úplne :D Je to tak lovely a kráásne!♥ Keď už chceš nášho chlapca zameniť, musím sa trošku prikloniť k Maruš, lebo on mi tam tiež totálne sedí, no viem si túto poviedku predstaviť aj s Malikom :D Toť vše :3 :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. NO wááááááááááááááu !! Nič iné sa k tomu napísať nedá. Také mňam, také jak nikto iný napísať nemôže ;) Tešííím sa na ďalšiu a prečo chceš zmeniť TOHO ?? (dúfam, že som si myslela toho ktorého si myslela aj ty :)) Tak ja si toto prosenie nechám radšej vo vlastnej tvorbe a tebe prajem veľa šťastia ;) :* Xx

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Neviem si pomôcť ale mám pocit, že tam nakoniec dáš Zayna! :D No parádne to je :-) teším sa na ďaaalšiu časť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Perfectt :) ako vždy drahá! Po tejto časti sa stávam závislou <3 ďakujem! X x x

    -Tanya

    OdpovedaťOdstrániť
  6. WHAT??????? Som závislá na tomto príbehu už teraz?....Tak skoro?Dokonalééé :*

    OdpovedaťOdstrániť
  7. si úžasná, vieš o tom? tebe stačí pár slov a ja som závislá :D dokonalo píšeš, ja to tak milujem, máš obrovský talent :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Neviem čo napísať, dokonalosť, nová droga, je tu prvá časť a ja už nutne potrebujem pokračovanie!!! <3 Proste kráása :))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ajč to je skvelé...úplne úžasné.. :D som na vážkach, že kto to bude :D aj keď povedala by som, že Zayn...no...will see ako si povedala :D

    OdpovedaťOdstrániť