nedeľa 9. marca 2014

Fight off your demons 44.


Máte krásnu dlhú časť, užite si ju ♥ ♥ Barby :)

„Nie. Pán Payne, som Váš zamestnanec a zaúčam sa. Vlastne sa mi to začína páčiť a asi budem pracovať aj doma.“ Usmiala som sa a odkráčala preč.

Prešli asi štyri hodiny a ja som bola celý čas zavalená prácou. Abyigal sedela vedľa a mna a stále niekomu volala. Nebola dobrá sekretárka, arogantne odpovedala na otázky zákazníkov a na môj vkus veľmi prudko skladala telefonáty. Nebavili sme sa vôbec, skôr sme na seba len hnusne zakukovali. Vravela mi že budem musieť ísť na štvrté poschodie lebo ked tam bola ona akurát tam mali nejaký problém. Liam celý čas nevyšiel z kancelárie a sem tam volal Abby na telefon, aby niečo vybavila, čo ma potešilo. Aspoň viem že sa často nevídajú. Ano, žiarlim. A čo? Ved je môj! Zakladala som papiere podľa dátumov. Nikdy som nič také nerobila. Ani ma to nelákalo, nebaví ma to. Cez „prestávku“ som bola dole v bufete a kúpila som si vodu a lízatko. Žuvačky nemali... Sem tam sa na mna niekto zmätene pozrel, čo som nechápala a potom som šla znovu hore.
Abby zazvonil  telefon hned ked som vykročila z výťahu.
„Pán Payne si želá aby ste šli dnu.“ Povedala mi. Otočila som sa na Abby, ktorá na mna žmúrila oči. Vložila som si lízatko so úst a siahla na kľučku.
Naschvál som bez klopania otvorila a vošla dnu. Slušne som zavrela a otočila som sa. Stál si stole s neurčitým výrazom.
„Isabella pod sem.“ Povedal.
„Načo? Som v práci Liam.“
„čo to... čo to robíš?“ Nechápal. „Si moja priateľka a chcem ťa. Tu a teraz!“
„Nie Liam, počkáš až domov.“
„Ja na nič čakať nebudem. Už pekné tri hodiny rozmýšľam že sedíš vedľa! Je to vyčerpávajúce...a frustrujúce,  tak pod sem.“ Pokrútila som hlavou. Prirútil sa ku mne a vzal moju hlavu do jeho veľkých dlaní.
„Isabella, nesnaž sa ma nasrať.“ Hovoril potichu.
„Len si robím o čo si ma žiadal, som v práci.“
Vytiahol mi z úst lízanku a vložil si ho do úst on.
„Jahodové.“ Zapriadol. „Chutí tak sladko ako ty.“ Hodil ho do koša.
„Hej! To som si kúpila.“
„Kúpim ti ich milion.“ Prehodil ako keby nič a chytil ma za boky.
Hlavu priložil k môjmu krku a sladko ho bozkával.
„Neskutočne ma provokuješ Bella.“
„Nerob to Liam, hocikto tu môže vojsť.“
„Nikto tu nepríde.“
„Liam.“ Povedala som hlasnejšie. Odklonil sa.
„Máš na sebe tieto šaty, ktoré majú kurevsky hlboký výstrih a ty si myslíš že to nechám len tak?“
„Ano.“ Hovorila som kľudne. Videla som ten hnev v jeho očiach.
„Bella.“ Prehovoril cez zaťaté zuby. „Teraz ťa pobozkám a seriem na to, čo si myslíš.“
„Budem kričať.“
„čo?“ Pozrel na mna.
„Hovorím že budem kričať!“
Nechápavo si prehrabol vlasy. Bol zúfalí. Tak neskutočne ma chcel a ja som bola proti.
„idem dalej pracovať, vidíme sa potom.“ Poslala som mu vzdušnú pusu a odkráčala som preč. Toto ma stálo toľko námahy do riti! Za iných okolností by som mu dovolila urobiť so mnou čokoľvek, ale ja chcem späť dvoj servis!
„Slečna Casio.“ Povedala mi odporne Abby. „Chodte teda na štvrté poschodie do dverí číslo 12 a povedzte im tam že slečna Amosová nastupuje.“ Prikývla som a vybrala som sa k výťahu.

Liam

Ona ma kurva odmietla. Nemohol som sa sústrediť na prácu ani na nič iné. Serie ma! Kurva! Ja si môžem robiť čo chcem a kedy chcem. Niekto zaklopal.
„Pán Payne?“ Bola to Abigail.
„Ano?“ Prehodil som tvrdo.
Prešla až k mojej stoličke, nechápavo som podvihol hlavu.
„Chcete ma vymeniť?“ Opýtala sa.
„čo...“ Och kurva! Jej ruka sa dotkla môjho ramena. Zohla sa a prešla po mojom bruchu až k lemu boxeriek. Silno som jej chytil ruku. Hnev vo mne rástol a cítil som tlak.
„Čo. To. Kurva. Robíš?“ Nezľakla sa. Ruku odtiahla a priblížila sa ku mne, chcela ma pobozkať.
„Abigail.“ Zakričal som. „čo to má znamenať?“
„Ked ma za ňu vymeníte budete to ľutovať.“ Hovorila šepotom. Kurva!
„Vymeniť?“ Rukou sa blížila k môjmu najcitlivejšiemu miesto. Vystrelil som ako strela. Postavil som sa a uprel na nu pohľad.
„Liam.“ Vydýchla a urobila krok ku mne.
„Ešte jeden krok a prisahám bohu že sa neovládnem.“ Hovoril som tvrdo. Adrenalín som cítil v žilách. Ved ona je šialená.
„Ešte raz sa ma dotkneš a uvidíš.“
„Chceli ste ma vymeniť? Je to tak? Za ňu? Za tú štetku? Je to malá kurva!“
„Drž hubu.“ Nevedel som čo robiť. Mal som chuť ju zabiť.
„Teraz si pobalíš veci a zmizneš, inak ťa odtiaľto vykopnem vlastnoručne.“ Hlas ostrý ako žiletka a ona vedela že nažartujem. Stiahla sa.
„Nechápem ako ťa to napadlo, ale nechcel som ťa vymeniť. Teraz vypadni a už ta tu nikdy nechcem vidieť! Nikdy! Chápeš?“
„Nechceli?“ Jej otázku som si nevšímal, teraz ma zaujímalo len to, ako to poviem Belle. Kde je ? Vie čo sa stalo? Kurva!
„Ja som myslela...“
„Abigal vypadni!“ Zaziapol som a ukázal na dvere. „Hovorím padaj!“
Otočila sa a odkráčala preč.
Kurva Isabella ma zabije! A to len pre jednu prijebanú piču! Hlupaňa! Sadol som si na stoličku a bezradne si daj ruky na tvár. Počul som krik.
„Nikdy nebudeš lepšia ako ja! Ty malá štetka! Si obyčajná šľapka.“ Abigail kričala na Bellu. Kurva!
Prudko som otvoril dvere. Abby sa otočila a pod mojím výrazom stíchla.
„Ešte raz niečo také povieš...“ Nedopovedal som a pozrel na Bellu, ktorej stekali po lícach slzy.
„Vypadni.“ Sykol som.
„Toto budeš ľutovať Liam!“ Povedala a odišla. Bella sa na mna nechápavo pozerala, tak ako na ňu ostatný zamestnanci, čo boli nablízku.
„Li?“ šepla jemne.
„pod sem.“ Povedal som jej, vzal za ruku a prešiel až do kancelárie, kde ma mi vrhla okolo krku. Silno plakala a mne trhalo srdce. Hladil som ju po vlasoch, ale jej plač neutíchal.
„Bella? Prečo plačeš?“ Neodpovedala. Sadol si na sedačku a stiahol ju  na moje kolená. Zavŕtala sa ku mne a ja som cítil jej horúce slzy na pokožke.

Sedeli sme tam hodnú chvíľu. Obaja sme boli ticho, až kým sa Bella neupokojila.
„Liam.“ Šepla.
„Ticho láska, ideme domov.“ Povedal som, vzal ju na ruky a jemne postavil na nohy.
„Nechcem tam ísť.“ Stuhol som. Ona nechce ísť domov?
„Kam?“
„Za tieto dvere. Všetci počuli čo Abby vravela a ja.. ja...“ Znova začínala plakať.
„Nie. Neplač Isabella, ani nevieš ako ma to bolí.“ Vzal som jej rúčku do dlane a priložil si ju na srdce. Podvihla ku mne zrak a objala ma.
„Teba vôbec nemusí zaujímať že čo si myslia ostatní. Sme tu len ja a ty. Oni sú nepodstatní.“ Usmial som sa a pevne ju vzal za ruku. Nechal som ju aby vystúpila prvá, hlavu mala sklopenú až k zemi, zamračil som sa a zastal som v strede veľkej miestnosti plnej ľudí. Otočil som sa k nej a vzal ju za bradu. Hlavu som jej podvihol tak, aby mi pozrela do očí.
„Isabella, si tá najkrajšia žena na planéte a ked ta vidím ako skláňaš hlavu... proste to nerob.“ Uhla pohľadom.
„Hanbím sa.“
„čo... čo?“ Opýtal som sa rýchlo. „Bella?“ Neodpovedala. „Za mna?“ Prestal som dýchať.
Vypúlila na mna oči. „Nie! Liam, ako si môžeš myslieť, že by som sa za teba hanbila?“
„Napadlo ma to. Tak potom začo?“ Slzy sa jej znova tlačili do očí. „Pod.“ Nechcel som tam byť už ani minútu, chcel som byť doma. S nou.
V aute neprehovorila ani pol slova. Ja som zatiaľ volal na personálne, nech mi nájdu nejakú náhradu za Abby. Tak isto som poveril Asthona, nech ich prejde a nech niekoho vyberie. Ked vyberám sám, tak ma ovplyvňuje výzor. Aj ked... Nie som si istý či by ma niekto zaujal ked mám Bellu. Jemne som jej šúchal koleno a ona len pozerala von oknom. Šalel som  z toho.
Ked sme prišli domov, vyzliekla sa a ľahla do postele.
„Li, chcem byť chvíľku sama.“ Povedala mi, čo ma prekvapilo. Nikdy som nemal dievča, ktoré bolo normálne a Deborah ma vôbec nezaujímala. Nechcel som jej zavadzať, tak som sa zavrel do pracovne a dokončoval prácu, ktorú som mal.
Volal mi Asthon, že na personálnom už vybrali pár dievčat. Bol som spokojný, ale vyslovene som mu povedal, nech mi tam nedáva žiadnu mladú a peknú babu. Nie pre mna, mne by nelákala, ale pre nu. Nechcem aby doma myslela nato, že tam popri mne behá pekné dievča. Chcem aby mi verila. Nechápem čo sa to so mnou deje. Nikdy som takýto nebol a páči  sa mi to. Mám istotu že ma má niekto rád naozaj. Keby som ju vtedy nestretol, kto vie kde by som bol. Nie. Kto vie s kým by som bol. Povzdychol som si a vzal do ruky mobil, sms-ka.
Príd ku mne. Prosím. Písala mi Bella. Usmial som sa a vystrelil som k nej.
Ležala zavalená vankúšmi. Make-up už mala umytý, vlasy rozpustené a v nočnej košieľke. Voňala ako čokoláda, cítil som to už pri prvom kroku k nej.
„Krásne voniaš.“ Povedal som jej a ona sa rozplakala.
„Bella, čo sa deje?“ Opýtal som sa. Rýchlo si vyzliekol košeľu a nohavice. Hodil som ich na sedačku a ľahol si k nej v boxerkách. Chcel som ju objať a pobozkať, ale odtlačila ma.
„Chcem sa s tebou porozprávať.“
„O čom? Vieš že sa ma môžeš opýtať čokoľvek.“ Pohladil som ju po líčku a tým jej zotrel pár slz.
„O tom, čo mi povedala Abby.“ Vzlykla. Musel som zatnúť päste. Tá hlupaňa! Začínal som mať pocit strachu. Čo jej povedala? Niečo o dievčatách s ktorými som bol? Kurva!
„čo ti povedala? Prečo si sa tak hanbila Bella?“
„Ona...“ Nedokončila, vzlyky jej to nedovolili.
„Povedala ti že si kurva a špina. Ale to nie je pravda Bella. Ona ťa nepozná a je to len hlúpa hus, nevedela čo hovorí. Bola na mna veľmi nahnevaná.“ Kurva! Týmto som sa dostal k debate prečo bola nahnevaná.
„Ano. Povedala mi to... ale potom mi povedala ešte niečo iné.“ Pretrela si oči a sadla si tak, aby mi videla do očí. Vzala ma za ruku a vtisla mi jemnú pusu na zápästie.
„čo ti povedala Bella?“ Chcel som vedieť.
„Povedala že...ťa chcem len pre peniaze a že som zlatokopka. Ale Liam.. Ty to vieš? Vieš že to tak nie je? Však?“ Skoro kričala. Pustila nový príval slz. Nadýchol som sa, vzal ju za ruky a obmotal si ich okolo krku. Vložil som si ju do lona a hladil ju po chrbte. Cítil som ako mi slané kvapky padajú na nahý chrbát. Zavrel som oči a vdychoval jej vôňu.
„Pove-dz mi t-o.“ Habkala. „Povedz ž-e to vie-š.“ Odklonila sa a pozrela mi do očí, aj ked som mal pocit že ona cez tie svoje nič nevidí. Rukami som jej pretrel oči, aby videla. Pri mojom dotyku zavrela oči.
„Isabella.“ Začal som jemne, tak aby mi venovala jej plnú pozornosť. „Ty si jediná osoba na ktorej mi záleží.“ Stále mi dela v lone, dal som ruky na jej lopatky a šúchal, pritom jej pozeral do očí. „Vieš prečo?“ Pokrútila hlavou. Plakala, ale už nevzlykala. Vdaka bohu sa upokojila.
„Si tak krásna, múdra, inteligentná. Maš tak dobré srdce. Všetko to čo sa ti stalo, čo si si prežila... si taká silná a odhodlaná ísť dalej, chápeš? Pochyboval som...“ Priznal som sa. „Pochyboval som že o tom že nechceš len moje peniaze. Ale vtedy, ked si odišla a kúpila si si buchtu.“ Musel som sa zasmiať. „Nekúpila si si auto, dom alebo niečo čo by ti pomohlo prežiť. Ty si si kúpila buchtu a na účte si mala toľko penazí.“ Pri tej myšlienke som pokrútil hlavou.
„Vtedy som pochopil že ma máš rada. Nie pre peniaze, ale pre mna. Nie som dokonalý a ja to viem, ale snažím sa ťa chrániť a byť k tebe dobrý. Ale moje nervy sú...ehm... raz hore-raz dole.“ Bez úsmevu som čakal čo mi nato povie.
„A keby som si kúpila dom? Auto? Hocičo? Keby som tu teraz bola len preto, lebo by som chcela peniaze? Čo by si robil Liam?“ Nad touto otázkou som rozmýšľal často, takže odpovedať bolo jednoduché. Verím jej tak ako nikomu.
„Aj keby som vedel že si taká a ty by si to skrývala ostala by si tu. Pri mne.“ Prekvapene zažmurkala.
„Prečo? Keby som bola na peniaze a chcela ťa len využiť?“
„Dal by som ti všetky peniaze. Úplne všetky. Len aby si ostala.“ Nadýchla sa a chytila moju tvár do dlaní.
„Takže mi veríš? Veríš mi, že taká nie som?“
„Samozrejme že ti verím.“ Usmial som sa. „A vidno že si žiadnu zlatokopku ešte nevidela. Asi by som ťa mal zoznámiť s Deborah.“ Zamračila sa, ale vedela že žartujem.
Objala ma. Pevne ma držala za ramená. Cítil som ako ma potrebuje a ako chce aby som tu bol. „Moja Bella. Ako si len mohla premýšľať o tom že ti neverím?“
„Ja neviem. Ponížila ma. A ked to povedala, uvedomila som si že si to asi myslia všetci. A tak ma napadlo, že či si to nemyslíš aj ty.“ Hovorila s ústami pri mojej kľúčnej kosti.
„Teraz ti musím niečo povedať ja.“ Nasucho som preglgol.
„čo Li?“
„Prečo som ju vyhodil.“ Hned sa nerovnala a zúžila oči.
„Hovor.“ Povedala tvrdo, čo mi pripomenulo mna.
„Celý čas. Celý deň si myslela, že ju chcem vyhodiť a na nieto nej tam dať teba.“ Čakala, čo bude dalej. Kurva Do riti! Ved ja sa jej bojím! Pane bože, kurva.

5 komentárov:

  1. Pane bože, kurva. Já nevím, jestli ho můžu milovat ještě víc, než už ho miluju, ale asi ááno! :D Skvělá, dlouhá kapitolkaaa - děkujem moc :) To čekání za to rozhodně stálo!!! Těším se na další!! :-*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. On je takýýý úžasný, jééjda, úplne sa z toho Liama roztápam :)
    Dokonalá kapitola! :3 Na dobré sa čaká a ja som každý deň bola tak netrpezlivá, ale konečne som sa dočkala a stojí to rozhodne za to ♥
    Perfect ♥♥♥
    Love Xxx

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wow Barby, zase skvělá část! :) As usual. Fakt nechápu, jak to děláš? Jak dokážeš tak skvěle popisovat... Liama, Bellu, jejich vztah a to, jak ti to zapadá všechno. ;) prostě fakt parádní! přečetla jsem celou povídku za pár hodin a už se neskutečně těším na další část, :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Liam sa jej bojí, no ja odpadnem ! :) Brutálna časť, len tak ďalej Barby, je to úžasné <3 ... Danka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zajdu se sem náhodně podívat, a co mě nepřekvapí..nová povídka! Wow, wow, wow! Přečetla jsem ji jedním dechem za pár hodin (a to mám číst maturitní četbu, tohle je ale samozřejmě mnohem zajímavější :D) páni, fakt super povídka, líbí se mi Liam i jako "hajzl", ale ta postupná přeměna ve starostlivého,milujícího Liamka je skvělá! :) Snad to tak zůstane až do konce, (a prosím, neukončuj tuto povídku ;))..těším se na další díl! Už teď jsem přesvědčena, že bude super. ;) xx

    OdpovedaťOdstrániť